Home » Asmir Begović upisao 50- ti nastup za Zmajeve

Asmir Begović upisao 50- ti nastup za Zmajeve

Asmir Begović u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici koju je Bosna i Hercegovina izgubila u St. Gallenu od Španije, rezultatom 1:3, 50. put stajao je na golu nacionalnog tima.

Čuvar mreže londonskog Chelseaja branio je veoma dobro protiv aktuelnog i trostrukog prvaka Evrope, te je BiH spasio i težeg poraza, odličnim intervencijama u nekoliko navrata.

– Šteta zbog poraza, ali važno je da vidimo i pozitivne i negativne stvari prije početka kvalifikacija. Čast mi je da sam odigrao jubilarnu 50. utakmicu za moju zemlju. Hvala vam na sjajnoj podršci – napisao je poslije utakmica sa Furijom na oficijelnom Facebook profilu Begovića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Begović je za fudbalsku A reprezentaciju BiH debitovao u Tallinu 10. oktobra 2009. godine u susretu kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., u kojem su popularni Zmajevi pobijedili Estoniju (0:2) i tako prvi put u historiji izborili baraž za nastup na nekom od velikih takmičenja. Trebinjac je tada na golu proveo minut, zamijenivši Kenana Hasagića.

Od prošlog ljeta član je slavnog Chelseaja u koji je prešao iz Stoke Citya za transfer u vrijednosti od 11 miliona eura. U minuloj sezoni na golu Plavaca stajao je 25 puta (2.147 minuta), u 17 utakmica Premier lige Engleske, pet puta u Ligi prvaka Evrope, dva u Liga kupu Engleske i jednom u FA Kupu.

(Faktor.ba)