Cure novi detalji tragedije u Bugarskoj. Autobus je prevozio kanistere s gorivom?

U teškoj prometnoj nesreći u Bugarskoj poginulo je 46 ljudi. Preživjelo je sedam osoba koje su uspjele izaći iz gorućeg autobusa. Zbrinute su u bolnici i u stabilnom su stanju.

Uzrok nesreće još nije poznat, no ravnatelj bugarske policije Borislav Sarafov naveo je kako je moguće da se radi o grešci vozača ili zasad još neutvrđenoj tehničkoj neispravnosti, prenosi Index.hr.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je vatra na autobusu planula na prednjem dijelu vozila u sklopu sustava grijanja, kazao je stručnjak za sigurnost Vasko Pirgov za televiziju BTV.

Prema neslužbenim informacijama autobus registriran u Sjevernoj Makedoniji vozio je kanistere s gorivom, što je možda pripomoglo tragediji. Na cesti nije bio vidljivih tragova kočenja.

Kako piše bugarska agencija Novinite, autobus je bio jedan od četiri kojima su mladi išli na izlet u Istanbul. Nedugo prije nesreće autobusi su se zaustavili na benzinskoj pumpi, pa je moguće da su se putnici izmiješali i da nisu bili u autobusu svi koji su trebali biti.

Poznato je da je u autobusu bilo dvanaestoro djece, među kojima i blizanci. Svi su poginuli. Osim njih, poginule su još 34 osobe u dobi između 20 i 30 godina.

Autor: Raport.ba