Home » ASDA: Velika podrška u Poljicu i Janjićima

ASDA: Velika podrška u Poljicu i Janjićima

Sinoć je ASDA stranka održala predizborne skupove u mjesnim zajednicama Poljice i Janjići. Više stotina mještana oduševljeno je dočekalo kandidate stranke za predstojeće izbore, a kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak euforično je dočekan sa velikim buketom cvijeća.

14285590_10207059298590079_2060991187_oOn je u svom ubjedljivom i nadahnutom govoru naglasio mještanima njihovu vlastitu odgovornost spram njihovih porodica i budućnosti djece da se konačno slobodno i bez straha izjasne i daju svoj glas demokratskim promjenama i kandidatima iz stranke ASDA, koja će ih kao sistemski profilirana stranka, sa svojim stručnim i nekompromitiranim kadrovima spremno povesti u bolji život, dostojan naših časnih, poštenih, ali i ekonomski iscrpljenih ljudi.

img_2972Prisutnim mještanima obratili su se i kandidati sa liste za Gradsko vijeće, Safet Turković, mr. Mensud Keleštura, dr. Taib Spahić, lokalni kandidat Ulfan Malkoč i prvi ratni vojni invalid Zenice Sulejman Spahić. U svojim obraćanjima oni su iznijeli razvojne ciljeve ASDA i naglasili da je snaga stranke u njenim stručnim kadrovima i spremnosti za ‘participativno’ rješavanje problema sa građanima. Pozvali su mještane da kao ‘izborni subjekti’, a ne kao dosadašnja sigurna tzv. ‘glasačka mašinerija’, daju svoj glas i povjerenje kandidatima ove stranke. Skupovi su na kraju prerasli u svojevrsno narodno veselje i zabavu, što pokazuje da naši građani sve više postaju svjesni činjenice da je ASDA sa svojim kandidatima za gradonačelnika i Gradsko vijeće, stranka koja je politički i sistemski profilirana za demokratsko preuzimanje vlasti, te da oni u nju imaju puno povjerenje.

Predsjednik Gradske organizacije
Safet Turković

Tags