Home » Mulaomerović prvi izbor za selektora BiH!?

Mulaomerović prvi izbor za selektora BiH!?

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH, kako saznajemo, trebao bi sutra zasjedati u Sarajevu i razmotriti prijedlog Stručnog savjeta KSBiH te donijeti odluku kome će ponuditi vodstvo seniorske reprezentacije u narednom periodu. Naš izvor tvrdi da će to biti aktuelni trener Cibone, Tuzlak Damir Mulaomerović, koji je, istina, trener s najmanje iskustva, ali čije je ime u svijetu košarke najzvučnije od svih ponuđenih kandidata.

Stručni savjet KS BiH, kojeg sačinjavaju Sulejman Begović, Dragan Bajić i Tihomir Mustapić, krajem prošlog mjeseca iskristalisao je imena četverice kandidata za selektora naše najbolje reprezentacije i nasljednika Crnogorca Duška Ivanovića.

To su, podsjetimo, uz Mulaomerovića, sadašanji trener Igokee i član Savjeta, Bajić, zatim bivši trener Igokee Željko Lukajić i trener beogradskog Partizana Aleksanadar Džikić. Kako Partizan ne želi dopustiti Džikiću da istovremeno bude i bh. selektor, zbog čega su otpali i proslavljeni bh. košarkaši a sada uspješni treneri s internacionalnim iskustvom, Nenad Marković i Adis Bećiragić, najveći dio članova UOKSBiH, saznajemo, žele na kormilu bh. reprezentacije popularnog Mulu.

 

Redakcija