Home » MUP ZDK: Javni red i mir narušen u tri slučaja

MUP ZDK: Javni red i mir narušen u tri slučaja

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u tri slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 12.02.2016. godine, u 20,40 sati, u ulici 311 lahke brigade izvršeno je legitimisanje lica A.E rođen 06.03.1986.godine u Zenici, kao i pregled njegovog pmv Golf A-2 reg.oz:E 25-O-598 te je tom prilikom u pretincu vozila pronađena bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid i jedan joint(umotana suha zeljasta masa) koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.Lice lišeno slobode i privedeno u PS Kakanj gdje je  nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Dana 12.02.2016 godine u 14,00 sati u službene prostorije pristupilo je lice Džuhera Belmin i prijavio je da mu je u protekla tri dana u ulici M.Spahe općina Zavidovići od strane NN lica izvršena provalna krađa u garažu, odakle su otuđene četiri gume za vozilo sa alminijumskim felgama, četiri sjekire, ručna kolica i kutija sa alatom.Upoznat tužilac.Uviđaj izvršili istražitelji PS Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je nastupila manja matreijalmna šteta.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.