Home » Zmajevi trenirali na stadionu Juventusa, Prosinečki zna početnih 11

Zmajevi trenirali na stadionu Juventusa, Prosinečki zna početnih 11

“Nogometni savez Italije i azzurri srdačno pozdravljaju momčad, delegaciju saveza i navijače Bosne i Hercegovine te im žele ugodan boravak u Torinu”, pisalo je na semaforu ”Allianz” stadiona večeras u Torinu tokom posljednjeg treninga reprezentativaca BiH uoči sutrašnje utakmice sa Italijom.

Italijani su tako još jednom iskazali posebne simpatije i neskriveno prijateljstvo prema BiH i njenim građanima, što je oduševilo sve prisutne Bosance i Hercegovce pristigle u Torino.

Na fantastičnom stadionu slavnog Juventusa trenirali su svi reprezentativci BiH na koje selektor Robert Prosinečki računa u susretu četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Oficijelni trening uobičajeno bio je otvoren 15 minuta za javnost, nakon čega je Prosinečki sa igračima pokušao uigrati određene taktičke varijante pred duel sa favorizovanim protivnikom.

Prije treninga na konferenciji za medije najavio je da zna početnih 11 koje će suprotstaviti Italiji, odnosno da će biti izmjena u sastavu koji odigrao očajnu utakmic prije dva dana u Finskoj, kada je BiH iznenađujuće poražena (0:2).

Utakmica četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 između fudbalskih reprezentacija Italije i BiH igra se sutra, 11. juna, na stadionu ”Allianz” u Torinu sa početkom u 20.45 sati. Osim ovog susreta u istom terminu u grupi ”J” sastat će se Grčka-Armenija i Lihtenštajn-Finska.

Poslije tri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi ”J” prva je Italija sa maksimalnih devet bodova. Slijede Finska sa šest, BiH i Grčka po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova.

AA/Fokus.ba