Home » Elvedin Beganović imao sastanak sa preostalim igračima – na Bilinom polju nikad teže!

Elvedin Beganović imao sastanak sa preostalim igračima – na Bilinom polju nikad teže!

Danas je obavljena, nešto kao prozivka čime je označen početak priprema NK Čelik za predstojeću, očito, nikad težu sezonu po zenički klub.

Pred Skupštinu kluba koja je zakazana za četvrtak, a pred koju ne dolaze nimalo optimistične vijesti kada je u pitanju konstituisanje Upravnog odbora na čelu sa već skoro mjesec dana mandatarom Brunom Bojićem, šef stručnog štaba Elvedin Beganović održao je prvi radni sastanak sa petnaestak igrača.

FOTO: direktno.ba
FOTO: direktno.ba

Sastanku su od igrača koji su prošle sezone igrali zapaženiju ulogu u redovima Čelika, bili Dženan Bureković, Marin Popović, Haris Hećo, Goran Popović i golman Semir Bukvić. “Bit ću sarkastičan i kazati da nas ima taman da se podijelilo u dvije ekipe na pola terena. Nije nimalo dobro stanje ali naše je da krenemo, da radimo i nadamo se da će biti bolje. U pregovorima smo sa nekim igračima koji bi nas iduće sedmice trebali pojačati, naravno, ne odustajemo ni od Fenana Salčinovića, Semira Bajraktarevića i Zlatka Kazazića sa kojima razgovaramo kako bi ih privoljeli da ostanu. Emir Jusića ima ugovor ali on kako sada stvari stoje neželi ostati u Čeliku. Posljednji smo startali sa pripremama, imamo velike probleme ali se nadam da ćemo radom i upornošću skrenuti pažnju onih u Zenici koji nam mogu i žele pomoći i da će Čelik izboriti opstanak”, poručio je Elvedin Beganović, šef stručnog štaba sa kojim su prozivci prisustvovali njegovi saradnici Senad Brkić i Nijaz Hrustanović. Kako Sportzdk.ba saznaje, Grad Zenica osigurao je danas novih 40.000 iz čega će se ipslatiti plaće igračima, trenerima i radnoj zajednici kako bi se počelo sa treniranjem.

A prvi trening u planu je u utorak u 09 sati. Podsjećamo, Čelik su u prvenstvenoj pauzi napustili Mahir Karić, Aldin Đidić, Vlado Grahovac (Sloboda), Adi Adilović (Sarajevo), Vernes Selimović (Metalleghe), Anel Dedić (?). Ne daj se Čelik!

Sportzdk