Home » Neizvjesne vijesti stižu iz Cardiffa: Evo kada će se znati težina povreda Miralema Pjanića

Neizvjesne vijesti stižu iz Cardiffa: Evo kada će se znati težina povreda Miralema Pjanića

Simpatizeri nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine do ponedjeljka navečer će strijepiti za težinu povrede Miralema Pjanića, saznaje Avaz.ba.

Naime, tada bi se trebala uraditi potpuna dijagnostika težine povrede bh. reprezentativca, koji se u 71. minuti utakmice finala Lige prvaka između Reala i Juventusa (3:1) zbog ozljede desnog koljena napustio utakmicu u Cardiffu.

Jutros smo razgovarali sa selektorom Mehmedom Baždarevićem, koji je za naš portal iz Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici dao kraći raport.

– S Pjanićem sam sinoć razmijenio nekoliko poruka, u kojima smo razgovarali o utakmici, ali i povredi. Evidentirano je da je razočaran zbog rezultata, ali život ide dalje. Svi bismo mi voljeli da je uz Velsa došao kao osvajač Lige prvaka, bit će još prilika. Što se povrede tiče, još ništa ne znamo. Kazao mi je da je dobio jak udarac u koljeno. Kada u ponedjeljak dođe, sigurno će ići na pregled kod doktora Reufa Karabega i njegovog tima. Usto, vjerujem da će se već danas čuti sa dr. Karabegom i da će razmijeniti mišljenja, kako bismo u ponedjeljak mogli na vrijeme reagirati – kazao je za Avaz.ba selektor Mehmed Baždarević.

Šef ljekarskog tima reprezentacije BiH prof. dr. Karabeg za naš portal nije želio govoriti o ozbiljnosti povrede nogometaša Juventusa.

– Zbog profesionalnosti ne želim ništa govoriti o povredi Pjanića, s kojim sam razgovarao jutros (nedjelja, op.a.). Kada Pjanić u ponedjeljak dođe, obavit ćemo klinički pregled, nakon čega ćemo po potrebi uraditi dijagnostiku povrijeđenog koljena. Tada ću imati više informacija koje ću prenijeti selektoru Baždareviću i stručnom štabu – tajanstven je bio Karabeg.

Avaz.ba