Home » Amar Klačar golmansku karijeru nastavio u njemačkom Aarbergenu

Amar Klačar golmansku karijeru nastavio u njemačkom Aarbergenu

Mladi perspektivni golman Amar Klačar dokazuje da veliki talenat ne ostaje neprimjećen, a da se dugogodišnji rad i trud itekako isplate. Naime, on je dobio priliku zaigrati za njemački JSG Aarbergen, u kojem nastavlja graditi sportsku karijeru.

Fudbalom se bavi od svoje sedme godine, a igra s loptom je oduvijek bila njegov smisao života i vodilja za uspjeh. Želio je postati golman, što se u konačnici i ostvarilo. Treninzi u klubu i dodatni golmanski treninzi s nekim od najvećih bh. profesionalaca Alaimom i Gušom rezultirali su time da postane uspješan golman kakav je danas.

Prije četiri godine je dobio prvu priliku da zaigra u Evropi kada je pozvan u italijansku Chievo Veronu. To je bio veliki izazov, ali sreća nije bila na njegovoj strani. Naime, na treningu u klubu, dva dana pred potpisivanje ugovora, povrijedio je nogu te se vratio u rodni grad.

Ipak, nije odustao od svoje ljubavi, te se nakon dugotrajnog oporavka vratio u formu. Igrao je u FK Sarajevo, FK Željezničar, a sezonu pred odlazak u Njemačku je proveo u FK Bosna Sema (Union). U novom njemačkom klubu uveliko trenira i igra utakmice, a ekipa u Klačara polaže velike nade i zajedno se pripremaju za nove pobjede.