Home » Tajlandska vojska reagovala na snimanju novog spota Marka Bogdanovića za pjesmu “Ja i ti”

Tajlandska vojska reagovala na snimanju novog spota Marka Bogdanovića za pjesmu “Ja i ti”

Pjevač Mark Bogdanović je objavio novu pjesmu “Ja i ti” koja već na prvo slušanje obećava da će biti pravi ljetni hit. S obzirom da je ovaj pjevač kompletan autor, želio je da tekst i muziku prilagodi i spotu koji je objavio. Zadovoljan je kompletno urađenim poslom, jer su na ovom projektu radili vrhunski poznavaoci video produkcije.

– Kada sam prvi put posjetio Tajland, odmah sam shvatio da bi bilo sjajno na ovoj prelijepoj destinaciji snimiti spot. I, eto, desilo se upravo to za moju novu pjesmu „Ja i ti“- govori Mark.

Ekipa koja je radila video produkciju je jedna od najboljih, od poznatog reditelja do glumaca koji se pojavljuju. Sve je to trebalo dovesti na jedan zavidan nivo, što je Abrams production i učinila.

– Uz pomoć mojih tajlandskih prijatelja kontaktirao sam filmske ekipe i predstavio im sve ono što želim uraditi. Cilj mi je bio domaćoj publici na prostoru regiona kroz ovaj spot pokazati ljepotu Tajlanda, ali, naravno, uz sve to kadrovima ispričati priču novog singla. Video je režirao tajlandski reditelj Natch Kanjakul, a glavne uloge su pripale Afganistanskom igraču Sabre Hakimi i meksičkoj glumici Tania Lasso koja je poznato lice mnogih azijskih reklama- kaže pjevač.

Snimanje je zahtjevalo mnogo posla, a tokom realizacije desilo se nekoliko zanimljivih situacija. U jednom trenutku je morala reagovati čak i tajlandska vojska.

– Moram priznati da je projekat bio mnogo zahtjevan u pogledu organizacije, i vrlo sam sretan što je sve urađeno kako sam i zamislio. Trebala nam je mirna lokacija, potpuno prazna pješčana plaža s netaknutom prirodom koju je teško bilo naći, jer je sve puno turista. Obratili smo se tajlandskoj vojsci, koja nam je omogućila snimanje u njihovoj pomorskoj vojnoj bazi posebne jedinice Thai Seals. Radi se o jedinici koja je poznata po spašavanju tajlandskih nogometaša iz Tham Luang Cave prošle godine- otkriva Bogdanović.