Home » Travnjak Bilinog polja zapušten, niko ne vodi brigu o jednom od najboljih terena u BiH

Travnjak Bilinog polja zapušten, niko ne vodi brigu o jednom od najboljih terena u BiH

Mnogo je problema na Bilinom polju, a očekuje se u narednim danima da se klupko polako odmota, te da brojne nepravilnosti konačno isplivaju na površinu. Od jučer stadion Bilino polje je zaključan, a ključevi se nalaze kod prevodioca Samira Kaltaka, koji je bio posljednja spona između ljudi iz Turske i radnika u Zenica.

Koliko je klub zapostavio stadion dovoljno govori slika do koje smo došli, a ona oslikava najbolje u kakvom stanju se nalazi do jučer najbolji travnjak u državi. Poznato je da je istekao ugovor NK Čelik i firme ALBA, koja je proteklih godina održavala travnjak. Ugovor se nije produžio, a teren je prepušten, ne održava se i očigledne su posljedice svega toga, jasno viđene na ovoj fotografiji. Osim ALBE, kako je danas iznio Aydin Olgun, NK Čelik je imao ugovor i s još jednom firmom za održavanje stadiona, tako da je evidentno da su brojne nepravilnosti prisutne kada je u pitanju taj segment kluba.

Budući da se zadnja skoro dva mjeseca uopšte nije treniralo na stadionu, očito da je travnjak u veoma lošem stanju i da je podhitno potrebno da se nešto preduzme u vezi održavanja, jer Bilino polje je ne samo dom NK Čelik, nego i reprezentacije Bosne i Hercegovine, te stadion na kojem su svoje utakmice u Evropi igrali brojni klubovi iz naše zemlje poput Modriče, Žepča, Slobode, Širokog Brijega i Sarajeva.

Sportsport.ba