Home » Salihamidžić se oglasio nakon izbijanja korone u Bajernu

Salihamidžić se oglasio nakon izbijanja korone u Bajernu

Salihamidžić se oglasio nakon izbijanja korone u Bajernu: Moj stav i stav kluba je da se svi trebamo cijepiti, objavio je avaz.ba – Niklas Zile i Josip Stanišić su zaraženi, dok je Kimih morao u drugi karantin u kratkom roku.

Bajern Minhen ima problema sa koronavirusom. Naime, zarazili su se Niklas Zile (Sule) i Josip Stanišić, dok je Džošua Kimih (Joshua Kimmich) u karantini zbog kontakta sa zaraženom osobom.

To je Nijemcu drugi put da je u vrlo kratkom roku u izolaciji, a pretrpio je i kritike zbog toga što je jedan od onih igrača u Bundesligi koji se protive vakcinaciji. Jučer se pojavila informacija da Njemačka razmatra uvođenje 2G pravila, što bi značilo da nevakcinisani igrači uopšte neće moći igrati.

Pored Kimiha, u Bajernu su još tri fudbalera koja nisu cijepljena. To su Serž Gnabri (Serge Gnabry), Džamal Musiala (Jamal) i Erik Čupo Motan (Eric Choupo Moting). Povodom cijele situacije oglasio se i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić.

– Moramo se nositi sa situacijom i izvući najbolje što možemo iz nje. Naravno, moj stav i stav kluba je da se svi trebamo cijepiti jer je to jedini izlaz iz pandemije, ali moramo prihvatiti da to ne vide svi tako. Situacija je teška – rekao je Salihamidžić, te prokomentarisao eventualno uvođenje 2G pravila:

– Prihvatit ćemo odluku političara. Svi moramo poštivati zakone ove zemlje – poručio je popularni “Braco”.