Home » SIPA po Interpolovoj potjernici u Sarajevu uhapsila Smaila Šikala

SIPA po Interpolovoj potjernici u Sarajevu uhapsila Smaila Šikala

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva uhapsili jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj tjeralici, piše portal avaz.ba.

Međunarodnu tjeralicu raspisao je NCB Interpol Lima, Peru, zbog postojanja osnova sumnje da je osoba lišena slobode počinila kazneno djelo nezakonita trgovina drogom.

– Na temelju operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području Sarajeva, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade – rečeno je iz SIPA-e.

“Avaz” saznaje da je riječ o bh. državljaninu Smailu Šikalu. Pravosuđe južnoameričke države Peru sumnjiči ga da je u januaru 2019. godine u Evropu pokušao prokrijumčariti oko 1,3 tone kokaina.

On je bio uhapšen u noći između 6. i 7. januara 2019. godine, tokom policijske u peruanskom gradu Trujillo, gdje zaplijenjeno je 800 paketa kokaina hidrohlorida. No, nakon što je pušten iz pritvora, on je došao u Sarajevo, ali je za njim raspisana međunaordna potjernica.