Home » Sindikat “ArcelorMittala” Zenica odustao od protesta pred Vladom FBiH u Sarajevu

Sindikat “ArcelorMittala” Zenica odustao od protesta pred Vladom FBiH u Sarajevu

Sindikat kompanije “ArcelorMittal” Zenica odustao je od organizacije protesta pred zgradom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, koji je bio zakazan za ponedjeljak, 28. februara, sa početkom u 12.00 sati- potvrdio je Feni predsjednik tog sindikata Zuhdija Kapetanović.

-Imali smo sastanak s menadžmentom naše komapnije, na kojem smo dobili uvjeravanja da Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine nastaviti isporuku električne energije za našu kompaniju i nakon 1. marta.

Rezultat je to jučerašnje odluke Vlade FBiH o usvajanju prijedloga mjera koje imaju za cilj osigurati dovoljne količine energije za sve potrošače, kako za kućanstva tako i za privredu. Time su stvorene sve pretpostavke za zaključenje ugovora o snabdjevanju električnom energijom svih privrednih subjekata s JPEPBiH, a u skladu sa ograničenjem cijene iz dopunjenog Zakona o električnoj energiji FBiH, od 7. januara ove godine – kazao je Kapetanović, koji napominje da su protest trebali održati uz podršku Saveza samostalnog sindikata BiH.

SSSBiH, naglašava, pozdravlja rješenje kojim se otklanja prijetnja egzistenciji više hiljada radnika te omogućava nastavak proizvodnje u “gradu čelika”.