Home » Musin Real u dramatičnom finalu Eurolige srušio Olympiakos i postao prvak Evrope! (VIDEO+FOTO)

Musin Real u dramatičnom finalu Eurolige srušio Olympiakos i postao prvak Evrope! (VIDEO+FOTO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su sinoć Olympiakos u velikom finalu Eurolige odigranom u litvanskom Kaunasu nakon velike drame rezultatom 79:78.

Viđen je spektakularan meč sa dosta preokreta koji je na kraju Real Madrid riješio u svoju korist okitivši se 11. naslovom prvaka Evrope.

Prvu četvrtinu ekipa iz Pireja je dobila sa 24:17, ali su Kraljevi u drugoj dionici konsolidovali svoje redove i furioznom serijom prešli u vodstvo.

Ipak, na pauzu se otišli neriješenim rezultatom 45:45. U nastavku su igrači jednog i drugog tima nastavili sa rezultatskom klackalicom.

Kada god se činilo da se Olympiakos odlijepio, Madriđani su to nekako stizali i na kraju pokazali šampionski mentalitet koji ih krasi već godinama.

Nevjerovatna trojka Llulla par sekundi prije kraja susreta odlučila je ovaj dvoboj i Real se tako okitio novim naslovom prvaka Starog kontinenta. Zanimljivo da su to bili prvi poeni španskog asa na ovoj utakmici.

https://twitter.com/i/status/1660357724545118208

Prvo ime susreta bio je ovosezonski MVP regularnog dijela Sasha Vezenkov koji je postigao 29 poena, no bugarski košarkaš nije bio od pomoći svom timu.

Sa druge strane najjefikasniji je bio neuništivi Sergio Rodriguez sa 15 ubačaja.

Real je tako postao 11. put prvak Evrope na nevjerovatan način, a naš Džanan Musa je u ovom finalu postigao šest poena uz četiri asistencije.

Na kraju utakmice uslijedilo je veliko slavlje Kraljeva, a Musa se ogrnut zastavom BiH domogao pobjedničkog pehara i zlatne medalje.

Inače, Musa je bio prvak i sa Efesom, ali tada nije imao značajan udio za razilku od Reala.

Izvor: klix.ba