Home » Zenički biciklista Vedad Karić generalni pobjednik XCM Maratona u Ljubuškom

Zenički biciklista Vedad Karić generalni pobjednik XCM Maratona u Ljubuškom

U Ljubuškom je u nedjelju održan XCM maraton u sklopu “Ljof Outdoor” festivala, na kojem je najbolji biciklista države, Zeničanin Vedad Karić, ponovo osvojio najviše postolje.

Utrku dugu 40 kilometara sa 700 metara elevacije Vedad je prešao za 1 sata i 33 minute, što je bilo dovoljno da pobijedi utrku u generalnom plasmanu.

Zeničanin je na taj način pokazao da se nalazi u uzlaznoj putanji po pitanju svoje forme, obzirom da je prije nešto više od mjesec dana imao jako tešku povredu, gdje je čak bio hospitalizovan na odjel intenzivne njege na klinici u Banja Luci.

“Nevjerovatno sam sretan sa ovom pobjedom, znajući kroz kakav sam period prošao i vjerujte da mi je ovo jedna od najznačajnijih pobjeda u mojoj karijeri. Plan je bio da se testiram na utrci, to sam i uradio što je na kraju rezultiralo pobjedom na maratonu. Pokazatelji su jako dobri i sa nestrpljenjem očekujem nastavak sezone gdje se mogu nadati vraćanju na stari nivo forme. Proces će biti dug ali vjerujem u sebe, a uz to imam jako veliku podršku prijatelja koji su tu uz mene od prvog dana povrede”, riječi su Vedada.