Home » Abramovič nudi čak milion eura sedmično Messiju

Abramovič nudi čak milion eura sedmično Messiju

Ukoliko doista dođe do toga da Messi zatraži odlazak s Nou Campa, Chelsea će na stol morati staviti više od 110 miliona funti…

Ako je za vjerovati onom što prenosi The Sun, ruski milijarder i vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odlučio je pod svaku cijenu na Stamford Bridge dovesti ponajboljeg igrača svih vremena Lionela Messija.

Abramovič je navodno na svojoj superjahti The Eclipse ugostio Messijevogoca Jorgea, ispred kojeg je stavio teško odoljivu ponudu u kojoj je rečeno da će Lionel kao igrač Chelseaja zarađivati 800 hiljada funti sedmično, što izraženo u KM iznosi – dva miliona!

Podsjetimo, Messija i njegovog oca Jorgea sud u Barceloni juče je proglasio krivima zbog utaje poreza, te je obojici izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 21 mjeseca.

Ipak, Messijevi neće kaznu služiti iza rešetaka, jer po tamošnjem zakonu kazna za slične prekršaje ispod dvije godine se može odraditi i uslovno.

Novinar The Suna u nastavku tvrdi da je upravo taj detalj ključan za uspješne pregovore jer je, tako barem navodi, Argentinac vrlo nezadovoljan podrškom koju mu je klub pružio.

Pa, ako Messi doista od svoje uprave zatraži raskid braka, nastavlja, Chelsea će morati Barceloni na račun uplatiti više od 110 miliona funti, ali i iz posla izgurati Manchester City, jer i tamošnji vlasnici pažljivo prate razvoj situacije.

(SB/Dnevnik.hr)