Home » Akademija Futsal Mostar SG bez konkurencije u Hercegovini

Akademija Futsal Mostar SG bez konkurencije u Hercegovini

Akademija Futsal Mostar SG svoja vrata za sve polaznike otvorila je 20. juna 2018. godine i već sada može se reći da je to odličan potez čelnika šampiona naše zemlje.

Naime, za šest mjeseci rada Akademija broji više od 100 članova, koji su najprijatnije iznenađenje DFA lige, koja se na području Hercegovine igra pod okriljem NFSBiH. U obje takmičarske kategorije dječaci Mostar SG-a su lideri na tabeli, a Isak Pintul i Arman Rebac bili su najbolji igrači prošlog kola u svojim kategorijama.

Velike zasluge za uspjehe svakako pripadaju trenerima Dževadu Habibiji, Adnanu Pintulu, Elviru Salčinu, Benjaminu Šikalu i Nedžadu Serdareviću.

  Nurkić stigao na pripreme na Vlašić, kompletirana reprezentacija

– Komplimenti koje dobijamo dodatni su motiv za bavljenje ovim poslom i dalje uspjehe. Ispravan rad i kvalitetna selekcija danas nam donose i dobre rezultate – kaže trener Adnan Pintul.

Elvir Salčin je pohvalio doprinos čelnih ljudi kluba, kao i roditelja dječaka, koji su trenerima olakšali posao. Akademija ima veliku podršku Upravnog odbora, prije svih predsjednika Amela Bajgorića i direktora Mirsada Fazlinovića, koji su mališanima omogućili idealne uslove rada.

Podsjetimo, ovo je prva otvorena Akademija futsala u Mostaru, a svojim šarolikim programima za sve uzraste djece postala je omiljena u gradu na Neretvi.