Home » Akcije “Kodeks” – Odbjegli kik bokser uhapšen na graničnom prijelazu

Akcije “Kodeks” – Odbjegli kik bokser uhapšen na graničnom prijelazu

Kik bokser Luka Brković, za kojim se tragalo u okviru akcije “Kodeks”, uhapšen je rano jutros na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, piše portal avaz.ba.

Brković je na prijelaz doputovao autobusom koji je saobraćao na liniji Dortmund – Neum. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana potraga od strane MUP-a RS zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogom.

– Za L.B. su bile raspisane dvije potrage od strane Okružnog suda Banjaluka i PU Banja Luka. Na osnovu potraga je lišen slobode i predat u nadležnost Interventne jedinice Sudske policije RS – saopćila je Granična policija BiH.

Brković je jedan od osumnjičenih u akciji “Kodeks” koja je realizirana 6. decembra kada je uhapšeno devet osoba, a zaplijenjeno je 2,1 kilograma marihuane i 260 grama bijelog praška. Svi se terete za dilovanje droge u posljednje dvije godine.

Inače Brković je nekadašnji dvostruki šampion BiH u kik boksu u disciplini K1. Osvajač je više medalja. U jednom intervjuu je ispričao da je kao maloljetnik zapao u probleme sa drogom i da je hapšen zbog dilanja, ali da ga je boks spasio od tog načina života.

U akciji “Kodeks” uhapšeni su još i član bajkerske grupe “United tribuns” Milorad Vuković zvani Luis (42), Filip Bojić (28), Petar Marjanović (26), Vladimir Zečić (22) Aljoša Marić (26), Saša Mirković (26) i Goran Đurica (42).