Home » Aktivni požari u Čapljini, Konjicu i Jablanici

Aktivni požari u Čapljini, Konjicu i Jablanici

Aktivni su požari u Hercegovačko-neretvanskoj županiji na području Čapljine, Konjica i Jablanice.

U Čapljini trenutno gori na području Gabela Polja (šaša) i na Bivoljem Brdu (šuma), priopćeno je u nedjelju iz Federalne uprave civilne zaštite.

Aktivan je i šumski požar koji je izbio u subotu u Konjicu iznad sela Kula, prema Dabića poljanama, a prema izjavi dežurnog operativca u PVP Konjic, vatrogasci ne mogu djelovati zbog miniranosti terena.

Požar traje i u općini Jablanica, a koji je u subotu poslijepodne izbio u blizini sela Zlate.

Vatrogasci su, uz pomoć mještana, uspjeli presjeći požarni krak koji je napredovao iznad stambenih objekata, a opasnost za naselje je otklonjena.

Navedeno je kako je borba s vatrenom stihijom trajala do kasnih večernjih sati, dok se požarna linija tijekom noći popela visoko na strmom i teško pristupačnom terenu.

Akcija gašenja je nastavljena i tijekom jutra u nedjelju, a vatrogascima pomažu mještani i lovci. Materijalna šteta nije velika, ali je prisutna velika količina dima.

Jedna ekipa lovaca i planinara zajedno s Općinskim  načelnikom  nalazi se na lokalitetu Borova gruda gdje je cilj  pokušati presjeći požarnu liniju i spasiti lovačku kuću na Borovoj grudi, stoji u priopćenju.