Home » Aldin Džidić razriješen s pozicije šefa stručnog štaba FK Goražde

Aldin Džidić razriješen s pozicije šefa stručnog štaba FK Goražde

Aldin Džidić razriješen je sa mjesta šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Goražde, nakon što je podnio ostavku na ovu funkciju.

Pojašnjava da je to učinio nakon dva uzastopna poraza u utakmicama na domaćem terenu u nastavku sezone Prve lige FBiH.

Džidić koji je na ovoj poziciji zamjenio Admira Adžema, naglašava da je imao određena obećanja uprave za nastavak sezone koja nisu ispunjena.

– Odlučio sam se na ovaj korak iz razloga da bi se probudila ekipa i rukovodstvo kluba jer prije mog dolaska, nakon odlaska Admira Adžema, imao sam obećanja od predsjednika kluba da će tu doći još četiri – pet igrača, međutim do toga nije došlo. Shvatam i finansijsku situaciju ali bodovni saldo koji je Goražde imalo, olako su sve to prihvatili. Ja snosim odgovorost za rezultat i da ne bi ekipa tonula dalje, ja se evo povlačim – poručio je Džidić.

On je odbacio špekulacije koje su se pojavile u javnosti da su posljednje utakmice prodate.

– Ja to nikada ne bih uradio i mislim da i što se tiče ekipe, niko od momaka to ne bi uradio. I ranije je bilo nekih priča da će se pustiti prošle sezone kada su s Travnikom igrali, pa nisu. Mislim da su to karakterni momci, međutim, opet kažem, kvalitet ekipe nije na tom nivou da možemo da pobijedimo, i pokazalo se to u ove dvije utakmice – kazao je on.

Uprkos teškoj situaciji u klubu, Džidić vjeruje kako opstanak Goražda u ovom rangu takmičenja neće doći u pitanje.

– U svakom slučaju mislim da će FK Goražde ove sezone opstati i vjerujem da će, ko god da dođe za trenera, ti momci sigurno dobiti tri – četiri utakmice u ovoj polusezoni i da opstanak Goražda nijednog trenutka neće doći u pitanje. Međutim, ukoliko se ova finansijska situacija i odnos ljudi prema klubu ne promijeni, mislim da će teško Goražde izdržati jer sve je teže dovesti igrače, a svi znamo da je to teško bez novca – zaključuje bivši ŠSŠ FK Goražde.

Pred Upravom FK Goražde je mnogo posla i već je u potrazi za novim trenerom. Zahvaljujući odličnim igrama iz prvog dijela nakon 17. kola Goraždani su ostali na četvrtom mjestu sa osvojenih 26 bodova. U prvoj gostujućoj utakmici nastavka sezone kod FK Gornji Rahić koja se igra u nedjelju, ekipu će voditi pomoćni treneri Emir Čamdžić i Fahrudin Ćulov.