Home » Alispahić: Mi smo Čelik i uvijek idemo na pobjedu!

Alispahić: Mi smo Čelik i uvijek idemo na pobjedu!

Čelik prvi put ovog ljeta nije išao na pripreme izvan grada, ali je novi trener, Sarajlija Kemal Alispahić, koji je stigao prije 20- tak dana i u hodu popunjavao tim, ipak optimističan da će njegov tim dobro igrati i pobjeđivati.

Čelik i Metalleghe otvaraju i novu sezonu PLBiH

Pobjedu očekuje i sutra, protiv debitanta jajačkog Metalleghea BSI, kojeg su Zeničani u generalci za proteklu sezonu prošle godine na Bilinom polju, golom kojeg je Marin Popović postigao iz penala, pobjedili s 1:0. Čelik i Metalleghe sutra u 17 sati i otvaraju novu sezonu Premijer lige.

Bilino polje spremno za novu sezonu
Bilino polje spremno za novu sezonu

-Naravno, očekujem da pobijedimo, jer kakav bih to ja bio trener kada bih kazao da ne očekujem pobjedu. Zašto bih onda primao plaću u Čeliku. Mi smo Čelik, mi smo gigant i, čast klubovima iz glavnog grada, najbolji smo bh. klub i uvijek ćemo ići na pobjedu- kazao je na današnjoj press-konferenciji Alispahić, koji je dodao da sigurno neće biti i lako slomiti otpor gostiju iz Jajca. On je dodao i da, naravno, tim još uvijek ne igra onako kako bi to on želio, ali da su na dobrom putu da zajedničkim snagama ispune i klupske i lične ciljeve.

-Metalleghe je vrlo ozbiljna ekipa, koja je uvjerljivo izborila plasman u Premijer ligu BiH. Zadržali su sve igrače i zbog toga su u prednosti u odnosu na nas. Pritom će se željeti predstaviti u što boljem svjetlu, ali mi smo bolji i ako budemo odigrali kako znamo, onda naša pobjeda ne bi trebala izostati- kaže Alispahić, koji dodaje da će Čelik, bez obzira na sve nedostatke, u svaku utakmicu ulaziti s ciljem da pobjedi. Na to obavezuje klupska tradicija, koja daje dodatni motiv svakom igraču koji nosi dres Čelika.

Jusić novi-stari kapiten

On je, kaže, dodatni motiv za uspjeh s Čelikom pronašao u činjenici da su neki igrači, koji su imali i bolje ponude, ostali u klubu. U možda i najtežim trenucima za klub s Bilinog polja. Jedan od njih je i novi-stari kapiten, Emir Jusić, kao i mladi reprezentativac Marin Popović.

Jusić i Poppović: Ostali u svom klubu
Jusić i Popović: Ostali u svom klubu

-Što se mene tiče, svjestan sam činjenice da sam do daljnjeg igrač Čelika i tako ću se i ponašati. Nastojat ču dati sve od sebe za pobjedu i dobre rezultate ekipe- kaže Popović, koji ističe kako Čelik nije ni izbliza tim kao iz prošle sezone, ali da su svi spremni dati maksimum za uspjeh kluba. Jusić, pak, ističe kako je, uprkos velikim igračkim promjenama, svlačionica kompaktna, da su novajlije dobro primljene i da će teren pokazati koliko su se i uklopili.

-Oni su prihvatili da budu tu, prihvatili su pritisak Grada i Kluba. Liga 12 će biti puno zahtjevnija, skoro svaka će utakmica biti derbi, ali mi imamo dovoljno volje, želje i htjenja da igramo dobro i pobjeđujemo. Dat ćemo sve od sebe da pobjedimo i Metalleghe- najavljuje Jusić. Čelik u novu sezonu, napokon, ulazi i s portparolkom. Tu će funkciju obavljati kolegica Melisa Ahmetspahić, doskorašnja novinarka Radio-televizije Zenica.

Vratio se i Džafić

Danas je na dogovor s Čelikom stigao i Ahmed Džafić, koji je prošle godine bio član zeničkog kluba, ali se povrijedio na kontrolnom susretu u nakon oporavka se nije uspio nametnuti tadašnjem treneru Borisu Paviću. Džafić je spreman za novi početak u Čeliku i pritom oprostiti sva potraživanja koja je klub imao prema njemu.

Redakcija