Home » Amel Tuka i Kanita Bilić najbolji sportisti ZDK

Amel Tuka i Kanita Bilić najbolji sportisti ZDK

Zeničani Amel Tuka i Kanita Bilić, članovi Atletskog kluba Zenica, najbolji su sportisti-seniori Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu. Oni su svoja zaslužena priznanja primili večeras na svečanosti u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, koju su zajednički organizirali NIPD „Naša riječ“ i Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona.

Amel Tuka
Tuka: Najbolji sportista

U konkurenciji za najbolje seniore bili su i Hamza Alić, Goran Trkulja, Mesud Pezer, Amar Alagić, Senahid Bulut, Jasmina Merdić, Zerina Mustić i Džejlana Kovačević.

Najuspješniji klubovi u ZDK
Najuspješniji klubovi u ZDK

Najbolji seniorski klubovi su Streljački klub Zenica, Košarkaški klub Kakanj i Atletski klub Zenica. Najuspješniji treneri su Elvedin Dubravac, Mehmed Skender i Josip Pandža, koji je bio i specijalni gost manifestacije. Pandža je i najbolji trener u ZDK.

Pandža: Najbolji trener
Pandža: Najbolji trener

Najbolje juniorke su Berina Mustić, Lamija Pašalić i Dajana Šimunović, a najbolji juniori Hasan Huseinbašić, Amar Borić i Ahmed Krnjić. Sportske nade su: Leonora Jukić, Vedran Mirković, Elma Podojak, Lejla Begić, Irma Numanović, Adin Šećibović, Hajrudin Čamdžić, Lejla Slipić, Ahmed Begić. Juniorska selekcija kluba borilačkih sportova „Borac“ iz Jelaha najbolji je juniorski klub.

Sportski događaj 2015. godine bio je 6. međunarodni atletski miting „Zenica“. Najuspješniji sportski radnici su Mensur Mušija, Mustafa Dizdarević i Aziz Kevelj, koji je dobio nagradu za najboljeg sportskog radnika. Nagrada za životno djelo pripala je Sulejmanu Demiru i Omeru Ćosoviću. Nagrade za razvoj školskog sporta dobili su Esma Imširović i Seid Arnautović, a plaketu za promociju zdravlja prof. dr. Smajil Durmišević. Najbolji sportski novinar je Elvir Starčević iz Zavidovića.

Najbolji sportisti invalidi su Hasna Hamzić i Armin Šehić, najbolji sportski radnik u invaldinom sportu je Hajrudin Zekić, najbolji trener Zikret Mahmutović, najbolji kolektiv je Savez za sport i rekreaciju invalida općine Maglaja. Specijalno priznanje za razvoj invalidskog sporta dobio je Elvir Purić.

Redakcija