Home » Amel Tuka večeras otvara sezonu nastupom na mitingu u Torunu

Amel Tuka večeras otvara sezonu nastupom na mitingu u Torunu

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras će otvoriti novu atletsku sezonu nastupom na Svjetskom dvoranskom atletskom mitingu “Copernics Cup” u poljskom Torunu.

Tuka je u izjavi za medije izjavio da je sretan što se vraća na staze s najboljim osamstometrašima svijeta, te naglašava da mu je neobično što sezona počinje u februaru.

– Sezonu u dvoranama obično otvaramo krajem decembra, početkom januara. Iskoristio sam protekli period da se dobro pripremim, kompletiram treninge i ispunim ono što je trener tražio od mene – izjavio je atletičar.

Ističe da je njegovo tijelo dobro reagovalo na treninge zbog čega je donio odluku da nastupi na dvoranskim takmičenjima.

– Očekujem dobru trku s dobrim vremenom iako će to biti moj prvi nastup. Poznato je da meni trebaju dvije do tri trke da proradim, ali osjećam se zaista veoma dobro i mislim da će već sutra moj rezultat biti dobar – kazao je Tuka.

U Torunu se nalaze najbolji osamstometraši svijeta, zbog čega bh. Atletičar očekuje veoma brzu trku i dobro vrijeme. Trka na 800 metara na rasporedu je u 19.35 sati.

Nakon Toruna, Tuku očekuje nastup na mitingu u Madridu 2. marta. Tuka dodaje da će uvodne dvije trke za njega biti generalna proba za sve ono što slijedi u nastavku sezone.