Home » Američki domar diplomirao na fakultetu na kojem je radio

Američki domar diplomirao na fakultetu na kojem je radio

Majkl Vudreil (54) je navikao na sve što je vezano za Politehnički institut Vorčester u Masačusetsu, jer već osam godina ovdje radi kao domar. Međutim, prošlog mjeseca desilo se nešto što će svakako ući u anale ovog fakulteta – domar je diplomirao na Odsjeku za mehaničko inženjerstvo. Naime, 2008. godine Vudreil, tada privatnik, moler, ostao je bez posla, jer je njegovu malu firmu uništila recesija.

S porodicom se preselio u manji stan i počeo da traži posao. Konačno, pronašao je posao domara u Politehničkom institutu. Iako plata nije bila velika, imao je dosta beneficija. Odlučio je da iskoristi svaku beneficiju koju mu nudi ovaj posao. Jedna od prednosti rada na fakultetu su i besplatni kursevi na nekim predmetima, tako da je krenuo redovno na predavanja. Danju bi bio na predavanjima, a noću bi čistio za svojim fakultetskim kolegama.

“Nakon što sam bankrotirao, bio sam bijesan, depresivan. Međutim, odlučio sam da pokušam da poboljšam svoj život, da taj bijes pretvorim u nešto pozitivno”, kaže on i dodaje: “Shvatio sam da mi učenje dosta znači, jer mi je skretalo pažnju sa svakodnevnih problema. Danas, kada sam primio ovu diplomu, naprosto ne mogu da opišem taj osjećaj, jer je malo reći da je predivan.

” Naravno, nije uvijek bilo lako, jer je prethodno izgubio sve što je imao. Ali, nakon što je prvi put dobio najbolju ocjenu na ispitu, stvari su se pokrenule u pozitivnom smjeru: “Tek tada sam shvatio da ja to mogu, da sam blizu svoje fakultetske diplome.”

Nezavisne.com