Home » Anesa Paljevac pokazala zašto je zovu nasljednicom Vide Pavlović

Anesa Paljevac pokazala zašto je zovu nasljednicom Vide Pavlović

Nakon što je Anesa Paljevac ranije nastupala u nekoliko muzičkih takmičenja, te objavila pjesmu u saradnji sa legendarnim pokojnim biznismenom Perom Gudeljom, a u javnosti već odavno prozvana kao nasljednica velike Vide Pavlović, ova mlada sarajevska pjevačica odlučila je otpjevati bezvremenski hit “Ostala je pesma moja”.

Anesa se sada već aktivnije bavi muzikom i nastupa širom BiH i nada se da će nastaviti tim putem iako je diplomirala sociologiju na Univerzitetu u Sarajevu. Međutim, istaknula je kako joj je muzika prva ljubav, a komentari na pjesmu na YouTubeu pokazuju koliko ljubitelji muzike vole njen glas.

– Moj prvi cover je tu, a odabrala sam da to bude jedna od meni najdražih pjesama “Ostala je pesma moja” sjajne Vide Pavlović. Znamo i jasno nam je koliko je uopće teško ovu pjesmu iznijeti na način kako je to Vida otpjevala, ali odvažila sam se i odlučila da to donesem na svoj način. Ovim putem želim da spomenem i da se zahvalim maestralnom Mirzi Baliću, Galaxy Production, prije svega na savjetima i usmjeravanjima, kao i Harisu Kartalu bez kojih ovo zaista ne bi bilo onako kako sam željela. Naravno, moram spomenuti i Nihada Volodera iz NIVO produkcije koji je sve to lijepo upakovao na pravi način. Nadam se da će se publici svidjeti način na koji sam otpjevala ovu pjesmu, a prve reakcije su zaista ohrabrujuće- poručila je Anesa.