Home » Antović: Rukometno prvenstvo nije regularno

Antović: Rukometno prvenstvo nije regularno

Subota je dan koji će donijeti konačan rasplet kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi BiH za rukometaše.Na rasporedu je posljednje 30. kolo, a nakon što su ispale tri ekipe (Sloboda, Gradačac, Gračanica) i jedna odustala (Igman), traži se peti putnik u niži rang.

Za koga se igra?

U najgoroj poziciji su Čelik, Krajina i dvije Bosne, visočka i sarajevska. Od svih ovih ekipa u posljednjem kolu jedino je visočka Bosna Centrotrans domaćin, dok ostale tri ekipe imaju izuzetno teško gostovanje.Sarajevska Bosna ide na megdan Gračanici, koja je ispala u prošlom kolu, Čelik je gost Gradačcu, a Krajina sezonu završava u Prijedoru. Visočani, koji su do prije dva kola, sami odlučivali u svojoj sudbini, dočekat će Maglaj, a trener Zdenko Antović smatra da su četiri meča utjecala na takav razvoj događaja.
– Bili smo u situaciji da smo mogli opstati sa 38 bodova, koliko sada imamo, no ukoliko pobijedimo Maglaj, a dat ćemo sve od sebe, imat ćemo 41 i opet nećemo biti sigurni. Imaju četiri meča koja su sumnjiva, da ne kažem namještena, ali pobjeda Zrinjskog protiv Izviđača, pobjeda sarajevske Bosne protiv Dervente u gostima, te trijumfi Krajine protiv Izviđača i Vogošće djeluju previše nerealno, govori Antović i nastavlja:

Šta se dešava s bh. rukometom?
Šta se dešava s bh. rukometom?

– Neko se treba zapitati za koga se igra ova liga. Ali sve je počelo u prvom kolu kada Bosna (S) nije otputovala u Gradačac i kada im je naknadno dozvoljeno da odigraju meč. Umjesto da bude registrovan rezultatom 10:0 za Gradačac i da se Bosni oduzme jedan bod. Nakon toga odgađanje utakmica Vogošće zbog Evrope, kada smo mi umjesto u oktobru igrali u decembru.

Nema sumnje

Antović ističe i da će ukoliko Bosna Centrotrans opstane, reći da je liga neregularna.
– Nabrojao sam sumnjive mečeve, ali i druga dešavanja i ne bojim se reći da je prvenstvo neregularno. U to nema sumnje, završio je Antović.

Oslobodjenje.ba