Home » Armin Muzaferija odgovorio na izazov đakona Branislava Rajkovića

Armin Muzaferija odgovorio na izazov đakona Branislava Rajkovića

Đakon Branislav Rajković iz Trebinja podržao je izazov “Moj sevdah” i tom prilikom “prozvao” Armina Muzaferiju koji mu je uzvratio na isti muzički način.

Podsjetimo, đakon Rajković je prije nekoliko dana otpjevao tursku pjesmu “Plačem” i sevdalinku “Tamburalo momče uz tamburu”, a uslijedio je Muzaferijin odgovor.

– Veliki pozdrav za divnog čovjeka sa divnim glasom, đakona Branislava Rajkovića iz Trebinja. Na njegovu izvedbu srcem može se odgovoriti samo na isti način. Ja ću numeru koju je on pjevao na turskom završiti na bosanskom – kaže Armin Muzaferija u videu koji je objavio na Facebooku.

Naš pjevač specifičnog glasa ističe da je i u ovim teškim danima Bosna i Hrecegovina pokazala da je ćilimom zastrta.

– U ovim trenucima BiH je pokazala svoju multietničnost, a muzika da uvijek na najlakši način spaja ljude. Nadam se da ću kada ova pandemija prođe upoznati đakona i da ćemo zajedno zapjevati sevdalinke – govori Muzaferija.

Muzički izazov “Moj sevdah” pokrenula je Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, sa idejom da još jednom pokaže da sevdalinka nadilazi sve granice i prelazi prepreke, a pjevala se i pjeva se i u tužnim i sretnim vremenima.