Home » ATP turnir koji je iz Beograda premješten u Banju Luku zvat će se Srpska Open

ATP turnir koji je iz Beograda premješten u Banju Luku zvat će se Srpska Open

Naredna godina bit će upisana u historiju bh. tenisa jer će se u njoj prvi put jedan ATP turnir igrati u Bosni i Hercegovini. U pitanju je ATP 250 turnir koji se inače igra u Beogradu pod zvaničnim nazivom Serbia Open, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otkrio je kako će se turnir zvati selidbom u Banju Luku.

ATP je već na zvaničnoj stranici objavio da će Banja Luka i BiH prvi put u svojoj historiji biti domaćini jednog ATP turnira. Odluka o relokaciji turnira je privremena i potrajat će samo jednu godinu.

Razlog prelaska u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije.

“Srpska Open biće zvanični naziv ATP turnira koji se sljedeće godine igra u Banjoj Luci. To je dogovoreno na jučer održanom operativnom sastanku o organizaciji ovog velikog sportskog događaja”, poručio je Dodik.

  SP Katar: FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog uvreda kanadskom golmanu Borjanu

Turnir iz serije ATP 250 igra se svakog aprila, a jedini igrač koji je osvojio više od jedne titule je upravo Novak Đoković. Banja Luka će tako makar na jednu sezonu imati čast da organizuje prvi turnir iz ATP serije u našoj zemlji. Do sada su najveći turniri u BiH bili sa Challenger Toura.

Izvor: klix.ba