Home » Bajević: Idemo na pobjedu i želimo napraviti dodatni iskorak

Bajević: Idemo na pobjedu i želimo napraviti dodatni iskorak

Nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine sutra će na Bilinom polju dočekati selekciju Poljske.

Nakon sjajne igre i remija u Italiji, izabranici Dušana Bajevića vjeruju da mogu i protiv Poljske odigrati dobar meč i upisati pozitivan rezultat.

Selektor naše selekcije na današnjoj press konferenciji je kazao da je atmosfera u ekipi odlična, ali i da su svjesni da nema opuštanja i da sutra igraju protiv veoma kvalitetnog protivnika.

“”Atmosfera je dobra posebno nakon meča protiv Italije. Trebamo popraviti neke stvari u odnosu na meč protiv Italije, Trebamo biti odgovorni, a to je obaveza svakog igrača u svakoj utakmici kada igra za reprezentaciju. Imali smo dosta problema s igračima koji nisu imali minutažu u svojim klubovima, imali smo i neki povreda protiv Italije, ali nadam se da će svi biti spremni, vidjet ćemo sutra pred samu utakmicu. Trebamo dati šansu i drugim igračima, bez obzira na sve, mi ne podcjenjujemo nikoga pa ni Poljsku, to je odlična ekipa, koji imaju dobre igrače, kolektivni su, svi skoro igraju vani. Nemamo šta da izgubimo idemo da pobijedimo i da napravimo jedan veliki iskorak”

  Petev: Hvala navijačima i predsjedniku, kapa do poda mojim momcima

Komentarisao je i izostanak Lewandowskog.

“Bez svakog se može, ali Lewandowski je veoma kvalitetan igrač, baš kao i kod nas Džeko koji prevagu na terenu. Velik je to igrač, ali vjerujem da i drugi čekaju šansu da se dokažu, imaju sigurno kvalitetne izmjene u napadu”.

Osvrnuo se i na povredu Kolašinca, ali i sutrašnju postavu koja bi trebala istrčati.

“Mora se nešto promijeniti, ne zna još ko će igrati, imamo neke probleme. Poljska ima jak tim, moramo biti oprezni, igrati jako i oprezno, odgovorno i vjerujem da ćemo s te strane biti dobri, pa vidjet ćemo šta će biti sutra. Kolašinac se oporavlja, ali ne znam hoće li sutra početi utakmicu protiv Poljske. Imamo još nekoliko nedoumica, tako da trenutno ne znam ko će sutra početi utakmicu”, kazao je Bajević.

Sportsport.ba