Home » Banja Luka: Da li je nestao novac iza ubijenog narkodilera Čubrilovića?

Banja Luka: Da li je nestao novac iza ubijenog narkodilera Čubrilovića?

Novac navodno nestao prije policijskog uviđaja, a da je uopće bio tu saznalo se nakon insistiranja rodbine da im se kaže gdje su pare. Iz policije demantirali ove navode.

Posljednjih dana u Banjoj Luci se pojavila priča da je nakon ubistva slovenačkog dilera Nebojše Čubrilovića u oktobru prošle godine, iz unajmljenog stana u kojem je boravio, navodno nestalo nevjerovatnih četiri miliona eura. Ovu priču prenijeli su i pojedini mediji, a kako navode, novac je navodno nestao prije početka uviđaja. Da su pare uopće bile tu, saznalo se nakon insistiranja rodbine ubijenog da im se kaže gdje je novac.

Neriješena ubistva

Prema pisanju istih medija, Čubrilović je imao jake veze u političkim krugovima u Banjoj Luci. Iz policije, međutim, najoštrije demantiraju ove navode.

– To nije tačno – kratko je za Faktor odgovorila portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, Mirna Miljanović.

Rezultata istrage zasad još nema, a svi zvanični policijski izvori ne žele komentirati istragu koja je još u toku. Izvor Faktora, međutim, tvrdi da je istraga Čubrilovićevog ubistva intenzivna, te da ima velikih pomaka.

– Ne može se reći da je slučaj pred rasvjetljavanjem, ali značajnih pomaka ima. Kao i u drugim slučajevima, najteže je povezati počinioca sa mjestom ubistva, a isto je i u ovom slučaju – kazao nam je ovaj izvor.

Dodao je da Čubrilovićevo ubistvo može, ali i ne mora, biti povezano sa drugim ubistvima koja su se u to vrijeme dogodila u banjalučkoj regiji. Kao što je poznato, u septembru prošle godine je blizu Banje Luke ubijena Rada Dojčinović, koja je navodno sestra jednog od nekadašnjih banjalučkih „žestokoh momaka“. Pored toga, u novembru je nepoznati ubica likvidirao Milana Vujičića iz Bosanske Gradiške, koji se također dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima.

Žrtve narkodileri

Naš izvor kaže da su sva tri ubistva izvedena vrlo profesionalno, ali da nemaju neke zajedničke tačke koje bi morala imati, kako bi se moglo govoriti o njihovoj povezanosti. S druge strane, istragom je utvrđeno da bi Čubrilovićevo ubistvo moglo imati veze sa nekim neriješenim ubistvima u Hercegovini.

– Moguća je veza sa ubistvima Jasmina Imširevića, zvanog Žabin, te Ruška Pajića Čupe, jer su u svim ovim slučajevima žrtve radile sa narkoticima u inostranstvu, a ovdje gotovo da nemaju nikakvih krivičnih djela – kaže naš sagovornik.

On dodaje da je na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Banja Luka u posljednjih nekoliko godina povećan broj neriješenih ubistava, te da se na tom problemu svakako mora intenzivnije raditi, jer se svake godine broj neriješenih ubistava poveća za slučaj ili dva.

(M. Dragojlović/Faktor.ba)