Home » Beljo odbranio titulu

Beljo odbranio titulu

Damir Beljo, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boksera večeras je u njemačkom gradiću Greifswaldu odbranio titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji. Beljo je slavio nad domaćim bokserom, Nijemcem Maikom Kurzweilom, koji mu je predao meč u pauzi prve runde.

Ovo je Belji drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila. Zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao tačno na isti datum, 6. marta prošle godine u prvoj rundi i osvojio naslov prvaka Evrope!

Beljina pobjeda potvrđena je i na njegovoj zvaničnoj Facebook stranici.

Pobjeda Belje potvrđena na njegovoj službenoj Facebook stranici

– Sve ću dati za pobjedu! I večeras uz mene ide zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Ramska zastava (jer je moj otac iz Rame i to je moja djedovina) i naravno zastava naše zemlje Bosne i Hercegovine. Nadam se da će se uskoro zastava Bosne i Hercegovine vijoriti u borbi za svijetski naslov! Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio! – napisao je, između ostalog, Beljo na svom profilu prije meča.

Sa sinoćnjeg vaganja: Kurzweil (lijevo) i Beljo

Večerašnjom pobjedom, 22. iz isto toliko mečeva, Beljo je postao prvi bokser sa područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji, jednoj od četiri najvažnije organizacije u profesionalnom boksu.

Podsjećamo, titulu evropskog prvaka Beljo je osvojio u oktobru prošle godine u Širokom Brijegu. Također, Beljo je peti u redu izazivača za svjetskog prvaka Krzysztofa Glowackog.

Avaz

Tags