Home » Bh. biciklistkinja Lejla Njemčević se učvrstila na prvoj poziciji UCI svjetske rang liste

Bh. biciklistkinja Lejla Njemčević se učvrstila na prvoj poziciji UCI svjetske rang liste

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević nakon posljednjeg upisa bodova učvrstila se na prvoj poziciji UCI svjetske maraton ranking liste. Svjetsku listu predvodi bh. takmičarka sa 1.428 bodova, drugo mjesto zauzima njemica Stefanie Dohrn sa 1.336, dok je na trećem mjestu Janina Wust iz Švicarske sa 1.305 UCI bodova.

Nakon posljednjeg upisa bodova najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević učvrstila se na prvoj poziciji UCI svjetske maraton ranking liste. Svjetsku listu predvodi naša takmičarka sa 1.428 bodova, drugo mjesto zauzima njemica Stefanie Dohrn sa 1336, dok je na trećem mjestu Janina Wust iz Švicarske sa 1.305 UCI bodova.

Njemčević je povećala prednost na ranking listi nakon pobjede na prvoj utrci Svjetskog kupa ove sezone u Češkoj, a prilikom čega je upisala novih 250 UCI bodova, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Naredno takmičenje za predstavnicu BiH je druga po redu utrka Svjetskog kupa u Italiji, dužine 100 kilometara sa 3.700 metara visinskog uspona, a koja se održava za dvije sedmice.