Home » Bh. državljanin u kamionu krijumčario oko 16 hiljada kutija cigareta

Bh. državljanin u kamionu krijumčario oko 16 hiljada kutija cigareta

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije (GP) BiH spriječili su krijumčarenje 15.889 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i s akciznim markicama s područja Kosova na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj.

Krijumčarene cigarete otkrivene su na drugoj liniji graničnih provjera, prilikom detaljne kontrole i pregleda teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila bh. nacionalnih oznaka, i to u tovarnom dijelu priključnog vozila u namjenski napravljenom prostoru tj. dužinom cijelog poda prikolice bile su skrivene cigarete.

Vozilom je upravljao R.G. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje“, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem je nalogu R.G. lišen slobode, te izvršen pretres vozila.

Krijumčarene cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 100.000 maraka, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a u tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Tijekom rada pripadnici GPBiH koristili su specijalističku opremu doniranu od Vlada Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije.