Home » Bh. kadeti sutra putuju u Azerbejdžan

Bh. kadeti sutra putuju u Azerbejdžan

Imamo još malo vremena da to “dotegnemo” , kazao je Malkočević.

Kadetska nogometna “U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u glavni grad Azerbejdžana Baku, gdje će učestvovati na evropskom prvenstvu.

U izjavi za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH, selektor Sakib Malkočević, koji je prvi odveo jednu omladinsku selekciju Bosne i Hercegovine na veliko takmičenje, uoči puta u Azerbejdžan kazao je da je velika čast, ali i velika obaveza pred njegovim izabranicima da se na EP-u predstave u što boljem svjetlu.

“Zadovoljan sam koliko su spremni igrači došli na pripreme i kako su i oni svjesni obaveza koje ih čekaju. Imamo još malo vremena da to “dotegnemo” i nadam se da ćemo biti u top formi kada to bude i najpotrebnije ” kazao je Malkočević.

Bh. kadeti će na EP igrati u grupi s Njemačkom, Autrijom i Ukrajinom.

“Sve protivnike respektujemo, sve su to ozbiljne i kvalitetne reprezentacije. Međutim, kada pričamo o fudbalu, ne možemo da ne spomenemo Njemačku. U ovom trenutku Njemačka je svima i motiv i inspiracija, a i čast je igrati protiv jedne tako velike reprezentacije. To treba da nam bude motiv, a ne da nas sputava i u toj utakmici treba da pokažemo koliko vrijedimo” izjavio je Malkočević.

Na startu EP-a bh. kadeti 5. maja sastaju se s Austrijom, susret s Njemačkom igra se 8. maja, dok će u posljednjem susretu grupne faze 11. maja igraju s Ukrajinom.

Grupe na EP-u u Azerbejdžanu:

A-grupa: Azerbejdžan, Portugal, Belgija, Škotska
B-grupa: Ukrajina, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina
C-grupa: Francuska, Danska, Engleska, Švedska
D-grupa: Italija, Srbija, Holandija, Španija.