Home » Bh. predstavnici na Eurosongu otputovali u Štokholm: S takmičenja ćemo poslati poruku ljubavi i mira

Bh. predstavnici na Eurosongu otputovali u Štokholm: S takmičenja ćemo poslati poruku ljubavi i mira

Bh. predstavnici za pjesmu Eurosonga otputovali su danas na prestižno takmičenje u Štokholm s Međunarodnog aerodroma Tuzla, a prije polaska poručili su da će s nastupa poslati univerzalnu poruku o ljubavi, miru, zajedništvu i toleranciji.

– Nadamo se najboljem, a pripremili smo se i za najgore. Mogu obećati dobar nastup koji smo pripremili i dobre kostime, naročito Ane i Dalal. Bitno je pojaviti se na tom takmičenju i to je velika promocija za jednu zemlju – rekao je, između ostalog, pjevač Fuad Backović Deen.

Dalal Midhat-Talakić, pjevačica, izjavila je da se bh. tim nada dobrom plasmanu, a prvi cilj je ulazak u finale. S pjesmom “Ljubav je”, bh. predstavnici nastupit će 10. maja u prvoj polufinalnoj noći, a, iako su snimili pjesmu i na engleskom, na takmičenju će je izvesti na maternjem jeziku, javlja Anadolija.

– Nekada najveći favoriti kada uđu u finale završe na zadnjem mjestu. Nadamo se da će Evropa imati sluha za ovu pjesmu, koja je napravila mnogo do sada. Snimili smo i englesku verziju, tako da svi mogu razumjeti o čemu pjevamo. Nije nas bilo tri godine na Eurosongu i s te strane pozitivne su kritike, a danas se pojavila vijest da smo među deset najgledanijih od 42 zemlje. To mnogo znači za ovako malu državu, jer je to znak da to nisu samo Bosanci i Hercegovci gledali spot, nego i svi Evropljani. Svi nam predviđaju ulazak u finale, pa se nadamo da će tako i biti – izjavila je Dalal.

Osim Dalal i Deena, u muzičkoj ekipi koja predstavlja BiH još su i Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala, a prateći vokali su Ena Đapo i Zorana Guja.

Faktor