Home » Bosanci u Kuvajtu

Bosanci u Kuvajtu

U protekle dvije godine, uglavnom, svoj angažman u Kuvajtu pronašao je veliki broj sportskih radnika iz BiH gdje većina njih za kratko vrijeme opravdava svoj rad ostvarujući zapažene rezultate sa klubovima koje vode.

Ovdje moramo istaknuti angažman bivšeg selektora U-21 nogometne reprezentacije BiH, Darka Nestorovića, koji je prošle sedmice proslavio osvajanje kupa sa svojim klubom Al Arabi, ali i uspješan rad bivšeg selektora Košarkaške reprezentacije BiH Sabita Hadžića.

Da je u Kuvajtu prava mala kolonija bh trenera potvrđuje i podatak da je u mlađim selekcijama FC Fahaheel angažovano čak pet trenera iz BiH.

Sve ovo nije slučajno. Angažmani za trenere sa prostora BiH, ali i mnoge druge bh. građane, postali su u mnogome olakšani dobrim radom Ambasade BiH u Kuvajtu na čelu sa ambasadorom Mehmedom Halilovićem koji je zajedno sa svojim saradnicima bukvalno na raspolaganju našim građanima u ovoj zemlji 24 sata dnevno.

  Objavljen plan kako Njemačka planira olakšati dolazak kvalifikovanih radnika

Ne samo onima koji u Kuvajtu žive i rade, ambasador Halilović i personal Ambasade BiH u Kuvajtu na raspolaganju su i svim ostalim građanima koji poslovno ili turistički dođu u Kuvajt. Trenutno je u Kuvajtu i ekipa BHT1, predvođena novinarom Amirom Džidićem, koji snimaju nekoliko zanimljivih reportaža iz ove zemlje.

Direktno.ba