Home » Bosanskohercegovački frizer i edukator Mahir Sinanović u Sloveniji prezentirao novitete u koloristici kose

Bosanskohercegovački frizer i edukator Mahir Sinanović u Sloveniji prezentirao novitete u koloristici kose

Mahir Sinanović, poznati bh. frizer koji je kao predstavnik BiH osvajao brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, a čiji performansi uvijek iznova oduševljavaju njegove kolege, te promoviraju i unapređuju struku, nakon ljetne pauze nastavlja sa edukacijama i pripremama za novu sezonu takmičenja.

Na održanom velikom stručnom i edukativnom seminaru poznate italijanske firme “Muster & Dikson”, koji je upriličen u Grand Casinu u slovenskoj Lipici, naš odlični frizer bio je u ulozi edukatora i specijalnog gosta, a učesnicima seminara i kolegama u ime brenda “Muster & Dikson” predstavio je novu kolekciju za jesen i zimu 2018./2019. godine, te novitete u bojenju kose koji prate svjetske trendove u frizerstvu. Njegova profesionalnost na sceni oduševila je organizatore i polaznike seminara.

  Koje namirnice biste trebali umjereno konzumirati zato što uzrokuju visok krvni pritisak

– Kao predstavnik i edukator kompanije “Muster & Dikson” u Sloveniji sam prezentirao novu kolekciju blanš blond line u kombinaciji sa pramenovima na pojedinim sekcijama kose, koji se rade kako bi razbili jednoličnost boje. Pored mene, Dunja Stocca je predstavila tehnički dio, nadogradnju kose takozvanim stickerima, koji su trenutno hit u svijetu kada je kosa u pitanju- kaže Mahir Sinanović.

Podsjetimo, Sinanović već godinama radi za kompaniju “Muster & Dikson” iz Milana. Posjeduje certifikat njihove akademije, kojim je zvanično postao njihov licencirani specijalista tehničar i edukator za koloristiku i šišanje.