Home » Bosna i Hercegovina dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica

Bosna i Hercegovina dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica

Derubis Caravans - proizvodnja kamp kućica

Bosna i Hercegovina je zvanično dobila prvog serijskog proizvođača kamp kućica.

U prostorijama Instituta za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, osnivačici kompanije Derubis Caravans Lejli Kraljević uručen je Certifikat o usklađenosti za tip vozila koji je 18. februara izdalo Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno iz ove kompanije, prethodno je kompanija provela postupak homologacije u Institutu za saobraćaj i komunikacije Sarajevo. Zatim je u skladu s odgovarajućim standardima, međunarodnim procedurama i procedurama Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine, doneseno Rješenje o dodjeli VIN oznake (oznake za identifikaciju vozila) za proizvođača.

Po okončanju cjelokupnog postupka, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine izdalo je Certifikat o usklađenosti tipa vozila.

Odmah po dobivanju certifikata, isporučena je prva kamp kućica iz Derubis Caravans serije 7 generalnom distributeru za Evropu i Rusiju, grupaciji Albe Alliance.

– Tržište kamp prikolica pratili smo intenzivno sedam godina i procijenili da će tržište imati sve veću potrebu za ovakvim proizvodom, naročito nakon pojave pandemije koronavirusa. Sve zemlje koje su bile u lockdownu okrenule su se razvoju turizma unutar svojih zemalja, što je dovelo do situacije da su svi proizvođači karavana svoje proizvodne kapacitete unaprijed rasprodali do kraja 2024. godine – izjavila je Lejla Kraljević ovom prilikom, navodi se u saopćenju.