Home » Bosna i Hercegovina ima najbolji turistički film na svijetu (VIDEO)

Bosna i Hercegovina ima najbolji turistički film na svijetu (VIDEO)

Autor videa na temu “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu“ Robert Dacešin saopštio je da je taj uradak osvojio prvo mjesto od strane Međunarodnog komiteta turističkog filma (CIFFT) i da je javnim glasanjem proglašen za najbolji turistički video na svijetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Dacešin je na svom Facebook nalogu saopštio da je video proglašen pobjednikom nakon 20 dana glasanja.

– Ne samo to! Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u istoriji ovog takmičenja. Ispod se nalazi video koji sam danas snimio o tome šta je sve prethodilo snimanju ovog filma o čemu ranije nisam pričao i šta se sve dešavalo u ovom periodu, a vama svima hvala od srca što ste me podržali. Nemam riječi zaista – naveo je Dacešin.

  Pogledajte i poslušajte novi spot i video muzičara iz Zenice: Street Duo – Tajna

Zvanična dodjela nagrada biće održana 24. novembra u španskoj Valensiji, a Dacešin je najavio da će na ceremoniji predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

– Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste, a Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju – poručio je Dacešin.

Autor se zahvalio i Milanu Bajiću i Milanu Banjcu koji su mu bili saradnici na nagrađenom videu.