Home » Brazilac Santos je ljubimac navijača Prijedora: Etto mi je uzor, od dolaska u Bosnu život gledam drugim očima

Brazilac Santos je ljubimac navijača Prijedora: Etto mi je uzor, od dolaska u Bosnu život gledam drugim očima

Clerismario Santos Rodrigues za kratko vrijeme je osvojio simpatije navijača Rudara i jedan je od omiljenih igrača premijerligaša iz Prijedora. Dvadesetogodišnjeg napadača odlikuju brzina i eksplozivnost, a prije dolaska u Rudar bio je jedan od glavnih igrača Borca iz Dubice.

U dresu Rudara on je počeo svih devet odigranih utakmica u dosadašnjem prvenstvu i zabilježio je tri asistencije. Ekipa iz Prijedora zauzima deveto mjesto sa osam osvojenih bodova i sutra ih očekuje gostovanje kod Leotara iz Trebinja, koji je u prošlom kolu iznenadio ekipu Sarajeva i odnio sva tri boda sa Koševa.

– Zadovoljan sam svojim igrama u Rudaru, ali uvijek može bolje. Dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama i pokušavam da pomognem ekipi da postigne što više golova i osvoji što više bodova. Nadam se da ću već protiv Leotara postići prvijenac u prvenstvu – kaže Santos koji ističe da bi bio zadovoljan da u dresu Rudara u ovoj sezoni postigne šest golova uz isto toliko asistencija.

Brzonogi Brazilac je rođen 27. jula 2001. godine u brazilskom Valenteu, a prije BiH u Evropi je igrao u Hrvatskoj i nastupao je za Dubravu iz Zagreba.

– U Fluminenseu sam napravio prve fudbalske korake, a u Dubravi sam stekao više iskustva. Uslijedio je dolazak u Borac iz Banja Luke koji me je posudio Borcu iz Dubice. Moj fudbalski uzor je Oelilton Araujo dos Santos, koji je poznat kao Etto i bio je ljubimac navijača zagrebačkog Dinama. Mnogo mi znači njegova podrška i on ima velike zasluge što sam došao iz Brazila u Evropu – nastavlja fudbaler Rudara.

Santos kaže da brazilski dječaci maštaju da igraju fudbal i život nastave u Evropi.

– Moj život se potpuno promijenio dolaskom u Evropu i sada mogu da pomažem svojoj porodici. Život sada gledam novim očima i imam više nade u bolju budućnost. Nadam se da ću još više napredovati i igrati u još jačim ligama. U Prijedoru mi je odlično. Grad je lijep, a u našem timu vlada veliko jedinstvo. Svi smo kao jedna porodica, a najviše se družim sa Amoah Josephom iz Gane – kaže Santos koji ima dvije sestre, a njegova dvojica ujaka amaterski igraju fudbal.