Home » Broj poginulih u Ankari porastao na 34, povrijeđeno 125 osoba

Broj poginulih u Ankari porastao na 34, povrijeđeno 125 osoba

Trideset i četiri osobe poginule su u nedjelju kada je autobomba eksplodirala na prepunom prometnom i trgovačkom centru u srcu glavnog turskog grada Ankare, objavio je turski ministar zdravstva, prenosi novinska agencija Patria.

Mehmet Muezzingoglu je rekao da je u bolnice prebačeno 125 povrijeđenih, od kojih 19 u kritičnom stanju. Vjeruje se da su među poginulima i dvojica napadača, dodao je.

Ministar unutrašnjih poslova najavio je da će ime organizacije odgovorne za napad objaviti kada se dovrši istraga.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je da napad neće umanjiti odlučnost Turske u borbi protiv terorizma i da država nikad neće odustati od prava da brani svoje građane.

Terorističke organizacije napadaju nevine civile, jer gube u borbi protiv naših snaga sigurnosti, istakao je Erdogan i dodao da je Turska postala ciljem terorista zbog nestabilnosti u regiji posljednjih godina.

Očevici prenose da se eksplozija mogla čuti na udaljenosti od 2,5 kilometra, a gust oblak dima uzdizao se nad centrom grada.

Područje blizu zgrade suda i ministarstava pravosuđa i unutrašnjih poslova bilo je prepuno ljudi kada je eksplozija odjeknula u 18.43 sati po lokalnom vremenu, objavila je državna televizija TRT, piše Index.

NAP