Home » Busovača: Završen 23.uskrsni turnir u malom nogometu”Busovača 2016”

Busovača: Završen 23.uskrsni turnir u malom nogometu”Busovača 2016”

Završen je 23.po redu Uskrsni turnir u malom nogometu“Busovača 2016“ pobjedom ekipe „Beer Bar“ iz Busovače za koju su nastupali svi prvotimci iz NK Busovača. U završnom danu , najprije je odigrana utakmica za 3.mjesto između ekipa Bosh Maglaj i Extreme/Šakić. Nakon velikog vodstva ekipe Bosh Maglaj 7:2 , devet minuta prije kraja utakmice , svi su mislili da je utakmica riješena. No , ekipa Extreme/Šakić se nevjerojatnim preokretom vraća u igru i dolazi do izjednačenja 7:7 za prvu utakmicu u produžetku za 3.mjesto na dosadašnjim turnirima. Ipak se mali roster ekipe Extrem/Šakić (isto kao u polufinalu) pokazao kao limitirajući faktor za pobjedu i u produžecima Bosh Maglaj stiže do zaslužene pobjede 11:9.

Nakon nastupa mažoretkinja iz Busovače . te izvlačenja nagradne igre , odigrano je i 23.po redu finale malonogometnog Uskrsnog turnira.Pred prepunom dvoranom , Pivnica Beer Bar iz Busovače i NK Kreševo su odigrali veoma tvrdu i neizvjesnu utakmicu , sa malo rizika u igri i orijentacijom na pobjedu u malom broju golova.Poveli su „pivari“ golom Ćatića odmah na početku utakmice , Marković je u 10.minuti izjednačio na 1:1, a  Čečura odmah nakon izjednačenja postiže gol za 2:1 te do kraja poluvremena ponovno Ćatić iz gužve dovodi Beer Bar do velikih 3:1. Drugo poluvrijeme , NK Kreševo igra gotovo čitavo vrijeme sa igračem-vratarom , ima inicijativu , ali vratar Beer Bara Ćosić fantastično brani  , i u jednom protunapadu kapetan ekipe Lucić u 25.minuti postiže 4.pogodak što je u konačnici i odlučilo utakmicu. Do kraja , Kreševljaci su uspjeli postići samo jedan pogodak za konačnih 4:2 i veliku pobjedu Beer Bara  i oduševljenje gledatelja koji su bili svi na strani domaće ekipe.

Nagrade za najbolje dodijelili su :Mirjana Plavčić ,predsjednica OV Busovača za treće mjesto Bosh Maglaj , nagradu za fair play dobila je ekipa Paradiso iz ruku predsjednika NS SBK/KSB , za drugo mjesto NK Kreševu nagradu je predao Asim Mekić , načelnik općine Busovača , najbolji igrač je Mladen Čečura iz ekipe Beer Bar(nagradu predao Nikola Grubešić , ministar u Vladi KSB/SBK) , a već tradicionalno , za najbolju ekipu Beer Bar je nagradu predao Predsjednik FBiH , Marinko Čavara. Na kraju proglašenja , uz zvuke pobjedničke pjesme grupe Queen „We are the champions“ , pobjednički govor održao je kapetan ekipe Beer Bar te prisutnim čestitao Uskrs uz dugotrajan pljesak punih tribina dvorane u Busovači.

Za pobjednike su nastupili: Josip Ćosić , Marko Lucić , Ado Fazlihodžić , Edin Brkić , Mladen Čečura , Anto Kajić , Mirza Sejmaen  i Andreas Berović.

Redakcija