Home » Čelik 5. januara dobija novi Statut i Upravni odbor

Čelik 5. januara dobija novi Statut i Upravni odbor

Situacija u NK Čelik iz Zenice mogla bi se promijeniti na bolje u narednom periodu, a prema pisanju SportSport.ba najavljena sjednica Skupštine kluba umjesto u četvrtak, biće održati 5. januara 2017. godine u prostorijama kluba na Bilinom polju.

Na dnevnom redu biće samo dvije tačke o kojima će delegati glasati, a to su usvajanje novog Statuta po članskom modelu na prijedlog NGG “Za Čelik”, te imenovanje novog predsjednika Upravnog odbora. Predsjednik Upravnog odbora bi mogao biti Eldin Vrače, a novi Upravni odbor mogao bi brojati devet članova koji će pokušati crno-crvene izvući iz dugogodišnje krize. U njemu bi između ostalog trebali da budu: Edin Beganović (vlasnik firme Agroekonomik d.o.o. Zenica), Enes Ibrahimagić (vlasnik firme Buena Vista d.o.o. Zenica), Eldin Vrače (direktor firme AE Sigurnost d.o.o. Zenica), Mirsad Čizmo (vlasnik firme RM-LH d.o.o. Zenica) i Vahdet Drino (direktor BBI banke za regiju Zenica) – ispred zeničkih biznismena i privrednika koji su zainteresovani za rad u NK Čelik Zenica pod novim sistemom, no svakako da će posljednju riječ dati Skupština kao najviši organ kluba.

Navodno će se razgovarati i sa Elvirom Bolićem, te ostalim uspješnim ljudima iz oblasti sporta, privrede i biznisa, kako bi se stvorila jaka ekipa u rukovodstvu.

U isto vrijeme treba naglasiti da je danas više od dvije trećine delegata Skupštine poslalo zahtjev za sazivanje hitne sjednice, te su tako ispoštovali Statut kluba i da je odranije jedini kandidat za predsjednika Upravnog odbora Ševko Adilović koji je svoju kandidaturu predao Kandidacionoj komisiji Skupštine. Podsjetimo Čelik već dvije godine nema predsjednika UO, klub je trenutno bez trenera, ekipi su potrebna pojačanja, te dobre pripreme, kako bi se na proljeće uz podršku navijača spasili od ispadanja iz Premijer lige.

sportsport.ba