Home » ČELIK: Alispahić nije bio na treningu, pregovara sa Slobodom!?

ČELIK: Alispahić nije bio na treningu, pregovara sa Slobodom!?

Kako smo i najavili odmah nakon subotnjeg debakla u Mostaru protiv Zrinjskog, kod kojeg je Čelik u 8. kolu PL BHTelecom poražen s 0:4, Kemal Alispahić je na izlaznim vratima zeničkog kluba. To se potvrdilo i današnjim njegovim nedolaskom na trening, kojeg su vodili pomoćnici Izudin Kamberović i Nijaz Hrustanović, a Alispahić je nedolazak klupskom vodstvu opravdao gužvom u prometu.

Večeras bi trebao zasjedati i nedavno formirani Odbor za hitnost, koji vodi klub do naredne sjednice Skupštine, a na čijem je čelu Arnel Kalušić. On nam je potvrdio da će zasjedati te da razmišljaju o raskidu saradnje s Alispahićem, kao i da traže trenera koji će moći ostati na klupi barem do kraja ove sezone.

-Ako dođe do raskida s Alispahićem, novi bi trener mogao biti Mirza Varešanović, Darko Vojvodić ili Simo Krunić- ističe Kalušić. Ipak, čini se da je, nakon današnjeg Alispahićevog nedolaska na trening, večerašnji sastanak Odbora za hitnost samo formalnost, odnosno da on više neće ni voditi Čelik, kojeg ostavlja na predzadnjem mjestu i sa samo pet bodova iz osam kola te gol-razlikom 6-17.

Redakcija