Home » NK ČELIK: Dug postoji, voda isključena zbog kvara

NK ČELIK: Dug postoji, voda isključena zbog kvara

Nakon naše vijesti da je Stadionu Bilino polje isključena voda, javio nam se vršilac dužnosti direktora Čelika Adnan Nuhagić da bi, kako je kazao, demantirao vijest da je voda isključena zbog duga.

-Dug postoji, to nije sporno, ali voda je isključena zbog kvara na istočnoj tribini. Kvar će biti otklonjen, a igrači će večeras trenirati- ističe Nuhagić. On dodaje da je Čelik, samo za vodu, dužan oko 1.200.000 te još toliko za kamate po osnovu ovog duga. Poznato je da je dug za porez NK Čelik oko 5.000.000 KM, od čega također polovica duga otpada na kamate.

Podsjetimo, jutros smo napisali da je zbog nagomilanog duga za vodu, Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Zenica (ViK) isključilo je vodu na zeničkom stadionu Bilino polje, zbog čega su jutros igrači vraćeni kućama. Odnosno, nije bilo moguće odraditi trening.

Dug za vodu, kao jedan od glavnih problema u poslovanju, prošle je sedmice potencirao i v.d. direktor Adnan Nuhagić. Prema riječima zaposlenika Radne zajednice Asima Demirija, račun za vodu na mjesečnom nivou iznosi 5.000 KM, mada najvećim dijelom vodu za zalijevanje terena koristi “Alba”, komunalno preduzeće u mješovitom vlasništvu.

Redakcija