Home » NK ČELIK: Bruno Bojić glavni kandidat za predsjednika Kluba

NK ČELIK: Bruno Bojić glavni kandidat za predsjednika Kluba

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Čelika Damir Bradarac, nakon izbora na ovu funkciju u prošlu srijedu, poslao je svim mjesnim zajednicama, preduzećima, sportskim kolektivima … javni poziv za kandidaturu za članstvo u Skupštini kluba, čiji će mandat trajati do 2020. godine.

Bradarac, kako nam kaže, uporedo vrši konsultacije i za novog mandatara Upravnog odbora, a najbliži toj poziciji je Kakanjac sa zeničkom adresom, doc.dr.sc. Bruno Bojić. Bojić je i aktuelni predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH, a svojevremeno je bio predsjednik Odbojkaškog kluba Kakanj, u periodu kada su bili na samom vrhu bh. odbojke.

Bradarac: Ubrzano rade na konstituisanju vodstva
Bradarac: Ubrzano rade na konstituisanju vodstva

-Bojić je spreman preuzeti kormilo, ali kao i svi drugi kandidati, i on želi aktivno učešće Grada Zenice. Nažalost, ostala četiri kandidata, zamolila su me da s njihovim imenima ne izlazim u javnost, a što gospodin Bojić nije uslovljavao.

Nadam se da ćemo do kraja sedmice, kada istječe sedmodnevni rok za prijavu kandidata za članstvo u Skupštini, a koja će brojati najmanje 38, a poželjno i 50- tak članova, imati i ime mandatara UO- kaže Bradarac, koji dodaje da šestočlani Koordinacioni odbor, na čijem je on čelu, intenzivno vrši aktivnosti na pripremi konstituirajuće sjednice novog saziva Skupštine.

Redakcija