Home » ČELIK: Ipak smijenjen trener Kemal Alispahić!

ČELIK: Ipak smijenjen trener Kemal Alispahić!

Kemal Alispahić više neće biti trener Čelika! Vršilac dužnosti gradonačelnika Zenice mr. Selver Keleštura, saznajemo, podržao odluku Arnela Kalušića, predsjednika Odbora za hitnost Čelika, da se raskine ugovor s Alispahićem, koji je važio do kraja prve polusezone.

-I ja sam saznao da je takva odluka. Očekujem tokom dana da Alispahić dođe u Zenicu, kako bi potpisao raskid ugovora- kaže nam v.d. direktor Čelika Adnan Nuhagić.

Podsjetimo, Alispahić je, nakon debakla u subotu protiv Zrinjskog (0:4) te pokrenute priče o njegovoj smjeni, u utorak propustio oba treninga, što je opravdao „gužvom u prometu“. Međutim, kada se u srijedu pojavio i želio trenirati, više mu to nije dozvolio predsjednik Kalušić te je trening ponovo vodio pomoćni trener Izudin Kamberović.

Nuhagić ističe da ne zna ništa o mogućem nasljedniku Alispahića, ali sazanjemo kako više nije sigurno da će Alispahića naslijediti Mirza Varešanović. Kako nam je i sam Kalušić kazao, osim Varešanovića, razmišljalo se i o Darku Vojvodiću, koji je nosio i dres Čelika, kao i Simi Kruniću.

Redakcija