Home » ČELIK: Ištuk nezadovljan zbog upada i prijetnji navijača na današnjem treningu

ČELIK: Ištuk nezadovljan zbog upada i prijetnji navijača na današnjem treningu

Čelik još uvijek čeka na prvu ovosezonsku domaću domaću pobjedu, a nakon poraza u prošlom prvenstvenom kolu na Bilinom polju od Viteza (0:1) te nakon 1:1 u srijedu i ispadanja nakon izvođenja penala već u 1/16 finala Kupa BiH od federalnog ligaša Bosna Seme, nema puno optimista koji će se kladiti da će prva tri domaća boda upisati ni sutra protiv Krupe (subota, 16 sati) na Bilinom polju.

Novi-stari trener Čelika Ivo Ištuk, mada je vidno zabrinut nakon utakmice protiv Bosna Seme, ipak se nada će njegov tim pozitivno odreagirati i upisati neophodna tri boda.

Kup utakmica pokazala sve slabosti Čelika
Ištuk: Kup utakmica pokazala sve slabosti Čelika

-Utakmica protiv Seme pokazala je naše slabosti, pogotovo u realizaciji. Na treninzima vrtim sve mogućnosti oko špica, jer treba nešto izmisliti. Zadnju liniju ćemo ostaviti istu, ali ćemo mijenjati u veznom redu… Ovi igrači koji su dobili priliku i igrali u srijedu nisu opravdali očekivanja.

Ali, moramo dobiti Krupu. Ako ne dobijemo, nije nikako dobra situacija, ali ni ovako nije dobra- kazao je na današnjoj press-konferenciji Ištuk, koji nije krio razočarenje jutrošnjom posjetom mladića na treningu, koji su se, kaže on, predstavili kao članovi navijačke skupine „Robijaši“. Zenički navijači, inače, već više od godinu i pol dana bojkotiraju domaće utakmice.

-Ne znam da li su to zaista „Robijaši“ i je li to njihov stav, ali smatram da nije dobar metod upadati u pola treninga. Nije ni vrijeme ni mjesto za takve razgovore. Ali, mi živimo u državi u kojoj je to normalno, mada ja nikada neću prihvatiti da je normalno da se upada na trening, izražava nezadovoljstvo igrama i prijeti igračima te ih se dijeli na došle i domaće. Svi su oni igrači Čelika- kazao je Ištuk.

On dodaje da je svjestan da duže vrijeme „traje taj rat“, ali da navijači, ako žele, neka idu pred Gradsku upravu i izraze nezadovoljstvo. Nije, kaže, dobro pred ovako važnu utakmicu dolaziti i prijetiti igračima. To mu se, ističe, desilo i u prošlom mandatu u Čeliku, nakon čega su igrači igrali pod strahom i još većim pritiskom.

Marković: U svim  domaćim utakmicama primili gol
Marković: U svim domaćim utakmicama primili gol

Međutim, uprkos svemu, stoper Bojan Marković, koji je u srijedu postigao jedini gol za Čelik na svom terenu, vjeruje da mogu pobijediti Krupu.

-Svima je teško palo ispadanje iz Kupa BiH. Svjesni smo toga. Željeli smo odigrati utakmicu bez primljenog gola, jer smo u svim domaćim utakmicama ove sezone primili golove. Ali, svjesni smo šta nam ova utakmica donosi i moramo biti kompaktni, jer samo tako možemo igrati- kazao je Marković, koji dodaje da Krupa ima iskusnu ekipu, prvog strijelca Premijer lige lige BiH Elvira Koljića, dobrog stručnjaka Slobodana Starčevića…

Redakcija