Home » ČELIK: Mahir Karić sutra predvodi napad protiv svog novog kluba?!

ČELIK: Mahir Karić sutra predvodi napad protiv svog novog kluba?!

Nakon poraza u 27. kola Premijer lige u Vitezu s 1:0, što je je i prvi poraz zeničkog tima nakon tri uzastopna gostujuća remija, Čelik sutra na Bilinom polju dočekuje sarajevski Željezničar, kojeg nisu savladali zadnjih sedam godina.

-Poslije svakog se poraza teško vratiti. Imali smo samo tri-četiri dana za pripremu, ali pokušat ćemo greške iz Viteza popraviti protiv Želje, protiv kojeg i nije potreban neki motiv. Svaki se igrač želi iskazati protiv Želje, koji još ovog proljeća nema prvenstvenog poraza i teško prima golove- kazao je danas na press-konferenciji trener Čelika Elvedin Beganović, koji će za ovu utakmicu moći računati i na Anela Dedića te prvog strijelca tima Mahira Karića, dok će zbog žutih kartona izostati Zlatko Kazazić i Haris Hećo.

Karić: Žele ga svi pa i Željo
Karić: Žele ga svi pa i Željo

Tako će Karić, kojeg po našim saznanjima, mada ima važeći ugovor s Čelikom, za narednu sezonu želi i Željom, sutra ponovo predvoditi napad protiv svog mogućeg budućeg kluba.

-Očekuje nas teška utakmica, ali želimo pobjediti, kao i skupšiti što više bodova u preostale tri uatkmice- kaže desni bek zeničko tima Jovo Kojić, koji je veči dio sezone igrao na poziciji stopera. Čelik veliki bh. derbi dočekuje na sedmom mjestu sa 39, bodova, koliko ima i na 8-om Mladost iz Doboja kod Kaknja, dok je Željo četvrti s 53 boda. Imaju bod manje od trećeplasiranog Sarajeva te bod više od Širokog Brijega.

Redakcija